Pavlova är en efterrätt vars upphovsland är oklart. Australien och Nya Zeeland gör båda anspråk på rätten och båda länderna anser den som sin nationalrätt.
Ingredienser
4 st äggvitor
2,5 dl socker
1 msk maizena
1 tsk äppelcidervinäger
Till servering
3-4 kiwis
3 dl vispgrädde
2 msk lemon curd
Tillagning
6 - 8 portioner
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt hälften av sockret under vispning på högsta hastighet. Tillsätt resten av sockret efter några minuter och vispa i ytterligare 7 minuter till en tjock och glansig smet. Rör ner maizena och vinäger.
3. Rita upp en cirkel 20 cm i diameter på bakplåtspapper och lägg på plåt. Vänd pappret upp och ned så du inte får blyetch/bleck/tusch i "kakan". Klicka ut smeten med slickepott så att den fyller cirkeln. Smeten ska vara högre på sidorna än i mitten, där fyllningen sedan ska vara. Det är viktigt att man inte håller på för länge med att forma smeten.
4. Sätt in i ugnen på lägsta falsen och sänk sedan värmen till 150 grader. Grädda i 75 minuter. Låt svalna på torr plats.
5. Rör ut lemon curd i lite av grädden. Vispa resten av grädden och rör sedan ned lemon curden.
6. Garnera med lemoncurdgrädden och kiwi skivor.
Sen kan man ju garnera med nästan vad som helst :)
vad är blyetch/bleck/tuch????????
SvaraRaderatacksam för svar
gottfrieda@teia,com
Man ska ju rita en ring på bakplåtspappret, vänder du inte på pappret så får du ju det i kakan.
SvaraRadera